Akik a gint kovácsolják

A német gin (a Monkey-n túl)

2018. szeptember 28. 09:47 - Muslicza úr

 

 

2011-ben a szeszesital-verseny történelmében első alkalommal egy német gin nyerte el az International Wine and Spirit Competition (IWSC) „Gin Worldwide” best in category díját, majd ugyanebben az évben aranyérmet szerzett a World Spirit Awards versenyen is. A Monkey 47 azóta félelmetes magabiztossággal hódította meg a világ bárjait, és mára a majom lassan ugyanannyira összefonódott a ginnel, mint a szarvas a gyomorkeserűvel.

Tovább
Szólj hozzá!

Hogyan készül a gin?

2018. szeptember 15. 13:42 - Muslicza úr

Ízre és illatra talán a gin kategória a leggazdagabb fajta szeszes ital, és ez nem kis mértékében a viszonylag tág jogi definíciójának tudható be. Az előállítási módról a jogi előírás nem szól semmit. Mi több, arra sincs megkötés, hogy a gin a boróka mellett milyen egyéb ízeket és aromákat tartalmazhat.

Tovább
15 komment

A Ginkovácsok Bécsben

2018. július 03. 09:08 - ginkovacs

A Vienna Gin fesztivál

2018. május 4-5-ödike között került megrendezésre az első Vienna Gin Festival. A rendezvénynek a Lehár utcában található Bécsi Képzőművészeti Akadémia Kulisszaraktára, az un. Semperdepot (korábban a K&K Udvari Színház Kulisszaraktára) adott otthon – amely épület egyébiránt maga megérdemel egy látogatást – és amely eseményen természetesen a Ginkovácsok is jelen voltak.

Tovább
Szólj hozzá!

A gin története – utazás a Beefeater gyár múzeumában, avagy a genevertől a London Dry Gin-ig

2018. június 16. 10:29 - ginkovacs

A boróka jótékony hatásairól időszámításunk I. évszázadában Id. Plinius is részletesen beszámol: a hasfájásban szenvedőknek borókás fehérbort javasol, így ha a gint boróka ízű, alkoholtartalmú italnak definiáljuk, akkor tulajdonképpen Plinius Naturalis Historiajában találjuk a gin első írásos megemlítését. De hát hol vagyunk még napjaink gin műalkotásaihoz képest?

Tovább
4 komment